top of page
  • Writer's pictureAles de paper

What do you do with a chance?

What do you do with a chance?

Autor: Kobi Yamada

Il·lustradora: Mae Besom

Editorial i any de publicació: Compendium Inc, 2017


 

SINOPSI:

En què es converteixen, les oportunitats? Noves amistats, descobriments emocionants... Les oportunitats són invitacions a grans aventures, bitllets a experiències inoblidables i portes a mons nous. Les oportunitats t’ajuden a veure qui ets, què vols i a on vols anar. Així que... què en faràs de la propera oportunitat? Està a les teves mans.


 

VALORACIÓ I REFLEXIONS:

L’àlbum il·lustrat és la tercera part de la trilogia What do you do with an idea? i What do you do with a problem? Tots tres llibres són preciosos de principi a fi. Concretament en aquest, m’encanta com es juga amb el color i la simbologia. Les oportunitats es mostren com avions d’origami que omplen de llum i color les pàgines del llibre, com la vida de l’infant. La il·lustradora ha fet una gran feina mostrant d’una manera metafòrica i alhora entenedora un concepte tan abstracte pels infants com el d’una oportunitat.


A la vida les oportunitats no sempre venen quan les esperem, i l’àlbum aporta una lliçó d’encoratjament i de vida. Destaco especialment la idea que com més ignorem les oportunitats que se’ns presenten, menys es presentaran. De vegades la por, la vergonya, el què pensaran els altres... ens tira enrere. Com més obertes estiguem a noves oportunitats, més n’apareixeran i més les veurem al nostre voltant.


És totalment lícit tenir por davant els canvis, però això no ens hauria d’impedir agafar una oportunitat de tant en tant. Tal com diu el protagonista “Potser no he de ser valent tota l’estona. Potser només necessito ser valent durant una mica en el moment adient”.

Júlia Andrei

33 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page