top of page
  • Writer's pictureAles de paper

Si arriba l'hivern, digueu-li que no hi soc


Autora i il·lustradora: Simona Ciraolo

Traductor: David Guinart

Editorial i any d'edició: Andana Editorial, 2020



L’estiu és insuperable. No hi ha res millor que passar-se el dia nedant, jugant i menjant gelats sense parar. Però la germana gran del protagonista d’aquesta història té una mala notícia: «Aprofita’l al màxim, perquè l’estiu acabarà aviat». I és que l’hivern s’acosta i, amb ell, el fred i la pluja. Les jornades d’aigua i sol donaran pas a llargues tardes de sofà, i els gelats... els gelats trigaran a tornar.


L’hivern és l’estació de l’any per la que la majoria de nosaltres sentim una menor simpatia. Després dels llargs dies d’estiu, de les aventures durant les vacances, de gaudir de molt temps lliure i desconnectar a la natura... tot canvia. Els dies es van escurçant i enfosquint deixant pas a un futur ombrívol i trist.


Potser quan som infants esperem l'hivern d'una manera especial: més temps per jugar a casa, més estones càlides en família, les llums de Nadal, la il·lusió de les celebracions... A mida que anem creixent necessitem redefinir costums, dotar a l'estació d'un nou significat per a nosaltres.


Fa un temps una amiga va regalar-me l'àlbum quan feia anys, que casualment, també és durant l'hivern. La història ens fa partícips de l’arribada de l’hivern amb tots els seus signes a través de la innocència d’un infant. Les meravelloses il·lustracions mostren que a cada pas ens esperen milers de divertides i emocionants aventures. Perquè al cap i a la fi, tot acaba i tot arriba, i si enyorem massa l’estiu, ens perdrem tot allò que l’hivern té per oferir.



Júlia Andrei Batista



P.D. Si coneixeu altres àlbums de Simona Ciraolo... us animo a que busqueu un personatge ben especial que apareix aquí, gaudint d’una activitat hivernal.

57 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page