top of page
  • Writer's pictureAles de paper

Las varamillas


Títol: Las varamillas


Autora i il·lustradora: Camille Jourdy


Editorial i any de publicació en català: Astronave, 2019









 

Aquest estiu va aparèixer Las Varamillas a les novetats de la biblioteca. El vaig veure de lluny, té una coberta delatadora i del tot irresistible. Perfectament capaç d'enamorar-nos i de fer una altra cosa important: presentar-nos, ja de primeres, els protagonistes de la història. I també, els personatges que coneixarem quan ens endinsem al bosc, que ens guaiten espectants a la contracoberta. Aquesta és tota la presentació de la història abans d'obrir el llibre, i creieu-me que tenen un aire tan poc convencional tots plegats, que junt amb aquesta explosió de pastels que tenyeixen el seu món no pots evitar voler-hi entrar. Quan ho fas, et rep una guarda de color rosa xiclet. Més senyals que ve a despertar els sentits i a dur una bona dosi d'originalitat.


I així és, Las Varamillas és un còmic infantil que ens fa explorar el món de la imaginació i les seves potencialitats d'una manera atrevida, divertida i amb un toc surrealista prou subtil perquè s'apropi a una aventura que tots podríem haver somiat. D'aquesta manera aconsegueix traçar paral·lismes molt interessants entre món real i imaginari, presentant-nos personatges molt ben construits. La protagonista, una nena cansada dels adults que té al voltant i el seu joc reduït i poc motivant per ella, decideix anar a buscar allò que necessita. I el que necessita és una bona aventura plena de reptes, coneixences i moltes oportunitats per sentir l'emoció de viure des d'un lloc il·limitat, d'expansió. I des d'allà, tornar a mirar-se a ella, i al seu món petit i, a vegades, suficient.


Una obra que pinta i explica la bellesa d'atrevir-se a viure el que una vol viure, que ens connecta a infants i adults a la deriva plaent on és capaç de portar-nos la nostra capacitat de jugar i imaginar. Deixeu-vos endur per Las varamillas, tot anirà bé!



Violeta Caballol Oliva





34 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page