top of page
  • Writer's pictureAles de paper

Tania Val de Lumbre



Títol: Tania Val de Lumbre

Autora: Maria Parr

Il·lustradora: Zuzanna Celej

Editorial i any de publicació: Nórdica Libros, S. L., 2016

Temàtica: cultura i entorn

 

SINOPSI

La protagonista d’aquesta història, que alhora és l’única nena de la zona, haurà de pescar-se-les per passar-s’ho bé en aquest poble on abunda el silenci i les emocions que s’intenten amagar. A partir de la descoberta d’un dels grans secrets del seu millor amic, canviarà la seva vida. Una història on l’amistat i el passat ens emocionen. 

 

VALORACIÓ

Aquesta obra tan característica de Maria Parr, amb la seva narrativa, sensibilitat i tocs d’humor, creiem que és una de les novel·les difícils d’oblidar. 


L’autora noruega ens fa unes fantàstiques descripcions dels paisatges més idíl·lics del seu país: cobert de neu, cabanes de fusta de colors, boscos i molts animals. Dins la immensitat del paisatge, sempre hi ha la Tània revolucionant el seu petit poble, fent enfadar al Klaus Hagen i escoltant el violí del seu millor amic; un senyor de 74 anys que li amaga un secret. La Tània però està disposada a descobrir la veritat i ajudar a tothom, apropant-nos a la seva cultura i estil de vida. 


La novel·la va acompanyada d’unes magnífiques i dolces il·lustracions fetes amb tons freds i plenes d’expressivitat, que aconsegueixen transmetre tota l’essència de l’obra. 

 

REFLEXIÓ

La Tània no deixarà indiferent a ningú, és un d’aquells personatges que sempre recordaràs gràcies a la seva senzillesa i innocència. Una nena dolça i atrevida que valora cada aspecte de la seva vida i la viu amb intensitat. Les ganes de seguir de la Tània i la solitud que viu de tant en tant, fan que el lector tingui la necessitat de seguir-la a tot arreu; Potser és per aquest motiu que és un dels llibres que t’agradaria que mai acabessin, per poder seguir tenint a la Tània al teu costat. 



Laura Castelló Regué

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page