top of page
  • Writer's pictureAles de paper

Pequeñas historias


Pequeñas historias

Autor i Il·lustrador: Miguel Tanco

Pròleg: Francesco Tonucci

Editorial i any d'edició: Libre Albedrío, 2021


 

SINOPSI

Miguel Tanco ens regala un recull de petites històries il·lustrades protagonitzades únicament per criatures, animals i les seves joguines. Un univers dedicat a la tranquil·litat i la innocència de la infantesa, sempre envoltada del JOC, del jugar per jugar i la imaginació.


VALORACIÓ

Les històries que trobareu en aquest àlbum il·lustrat, tot i ser senzilles i en alguns casos d'una sola vinyeta, us faran viatjar a l'univers dels infants i, us ho ben asseguro, us hi voldreu quedar. No hi ha paraules, tan sols un títol per cada dues històries, però atenció!, també cal saber llegir les il·lustracions. Veure els detalls dins i fora les vinyetes, les expressions dels infants i les seves mascotes, els canvis gairebé imperceptibles però importants entre una vinyeta i la següent.


És un llibre que a simple vista algú pot pensar que es llegeix ràpid. Personalment, cada vegada que l'agafo descobreixo noves mirades; les petites històries em diuen quelcom diferent que l'última vegada. Són il·lustracions que, sense que ningú t'ho demani, observes detingudament. Segurament, el mateix traç, els colors o la història que amaguen, et captiva i t'empeny a posar-hi la mirada durant una bona estona. Com diu Francesco Tonucci al pròleg, els dibuixos de Miguel Tanco són petits poemes fets d'il·lustracions.



REFLEXIONS

Les amigues de la carrera em van dedicar i regalar aquest tresor que avui us recomano. No haguessin pogut triar millor regal per una mestra; cada il·lustració, cada història, em recorda allò que no vull oblidar: la veritable essència de les criatures, la seva innocència, el seu poder d'imaginar, de jugar, d'inventar, de crear, d'avorrir-se, de descobrir, d'estimar. Una essència que tots portem dins perquè som l'infant que hem estat.



Maria Milian Costa


21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page