![](https://static.wixstatic.com/media/91c103_9bceb0fe6a574bb38b9be6d83310d7ba~mv2.jpg/v1/fill/w_848,h_548,al_c,q_85,enc_auto/91c103_9bceb0fe6a574bb38b9be6d83310d7ba~mv2.jpg)
Autora i il·lustradora: Rocío Bonilla
Editorial i any de publicació: Animallibres, 2015
SINOPSI:
L’Enric tenia clar que havia nascut per volar. Contemplava ocells i avions constantment, i fins i tot, intentava fabricar les seves pròpies ales. Un bon dia, la seva mare va dir-li que hi havia altres maneres de volar, i li va posar un llibre a les mans…
VALORACIÓ I REFLEXIONS:
La muntanya de llibres més alta del món és una altra meravella de Rocío Bonilla. La portada ja em va cridar l’atenció, i el títol encara més: una muntanya de llibres: “un llibre que parla sobre la lectura?”. En l’àlbum, un infant descobreix la màgia de la lectura a través dels llibres. L’argument és breu, però el text es complementa amb unes il·lustracions que atrauen la mirada del lector, el traç d’aquarel·la és suau i convida a imaginar.
La lectura de l’àlbum em va portar a pensar què sentim quan llegim. Hi ha moltes raons que poden portar-nos a llegir un llibre: aprofundir sobre un tema que ens inquieta, desconnectar després d’un dia pesat, relaxar-nos abans d’anar a dormir... Sigui pel que sigui, llegir ens transmet una sensació plaent. La hipèrbole de la muntanya, que és més aviat una pila, convida els infants a llegir i els mostra que la lectura enganxa.
En el nostre dia a dia veiem persones que sovint van a la perruqueria, es fan tractaments a la cara, es cuiden a la pell... Així com és important cuidar-se per fora, ho és encara més fer-ho per dins. La lectura també ens posa macos i maques i aquesta metafòrica història ens mostra altra vegada com és de gran el plaer de llegir.
Júlia Andrei
Comments