top of page
  • Writer's pictureAles de paper

Korokoro


Títol: Korokoro


Autor i il·lustrador: Emile Vast


Editorial i any de publicació: Barbara Fiore, 2009



 

SINOPSI

Un petit eriçó rodola per un turó i va topant amb mil obstacles que condicionen el seu trajecte i també la nostra lectura. Una lectura sorprenent que finalment ens deixarà sense paraules.


 

VALORACIÓ


No voldria semblar pretensiosa, però us voldria compartir l’àlbum per excel·lència: Korokoro. Aquesta paraula que el titula és l’única utilitzada en el llibre i en japonès significa rodar i precisament això és el que fa el protagonista a través de totes les pàgines d’aquest desplegable. Val a dir que és un llibre molt especial per la riquesa dels detalls gràfics que ens permeten treballar la numeració i el compteig, ja que en l’evolució del llibre es van sumant i acumulant elements. Així mateix, l’ús del color facilita poder identificar i diferenciar els elements gràfics representats: vegetals (negre) i animals (grana) i per tant, treballar el llenguatge relacionat amb la fauna i la flora. Tot plegat, evidencia que tenim en un únic exemplar molts tipus de llibres. I és que Korokoro pot ser un animalari, un llibre de coneixement de temàtica botànica o, fins i tot, pot ser gaudit com un objecte artístic!




REFLEXIÓ


Aquesta recomanació és una reivindicació de les narracions gràfiques. Aprofito aquest petit espai virtual per recordar que és importantíssim potenciar l’aprenentatge de la lectura gràfica i no caure en l’error d’abandonar les il·lustracions a mesura que ens convertim en grans lectors. Les imatges com es demostra a Korokoro valen més que mil paraules!



Laia Ferrús-Vicente




35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page