top of page
  • Writer's pictureAles de paper

El sentit de la vida


Títol: El sentit de la vida

Autor: Oscar Brenifier

Il·lustrador: Jacques Després

Editorial i any de publicació: Editorial Cruïlla, 2009

Temàtica: Filosofia

 

SINOPSI

Aquest llibre il·lustrat ens planteja diverses qüestions existencials sobre el sentit de la vida. La manera de presentar-les, però, es basa en exposar la dualitat de contraris davant aquestes grans preguntes. Així doncs, a cada plana, podem trobar idees confrontades respecte a un mateix tema. Per exemple, per a alguns la vida és diversió i aventura i d’altres pensen que aquesta és molt més complexa.

 

VALORACIÓ

“El sentit de la vida”, tot i presentar reflexions filosòfiques que, en primera instància, podrien resultar complexes per als infants, ho fa d’una manera molt planera i entenedora. Les il·lustracions digitals de Jacques Després que acompanyen el text també són senzilles però suggerents. Així doncs, en conjunt, aquesta és una lectura molt adient per introduir als infants un tastet de pensament filosòfic.


Per tant, tot i el rerefons que abarca, aquest és un llibre fàcil de llegir i a l’abast dels infants. Tot i això, si la intenció és que els infants vagin més enllà del contingut i reflexionin, és necessària la figura d’una persona adulta, per tal que pugui fer de mediadora entre la lectura i els infants. Seguint amb el propòsit de reflexionar, també val a dir que és més recomanable treballar aquesta lectura a partir dels 11 o 12 anys, ja que amb aquestes edats és més senzill generar debat i contrastar opinions.

 

REFLEXIONS

Alguns creuen que el sentit de la vida és treballar per poder guanyar diners i tenir una vida estable i d’altres pensen que tan sols cal viure el present i que la resta no importa. Qui té raó? Realment tan sols una de les dues postures ha de ser la “veritat absoluta”? I… Hi ha gent que pugui pensar de manera totalment diferent a aquestes dues postures? Aquestes són algunes preguntes que se’ns poden plantejar a partir de les diferents postures contraposades que es van presentant. Així doncs, aquesta lectura ens mostra que no hi ha una única manera de veure la vida i que, si anem més enllà, podem obrir el ventall de dualitats que va descrivint el llibre per tal d’arribar a construir el propi pensament respecte el sentit de la nostra vida.


Per últim, cal destacar que aquest llibre forma part d’una col·lecció, formada per altres títols del mateix autor com “Ben fet, mal fet”, “Ni sí ni no”, “La qüestió de Déu” o “El llibre dels grans contraris filosòfics”. Aquests també ens conviden a reflexionar sobre temes filosòfics com l’ètica i la moral o la religió. Així que si us ha agradat aquesta recomanació, no dubteu a donar una ullada a la resta de títols de la col·lecció per tal d’ampliar una mica més la vostra perspectiva filosòfica.


Núria Cots

37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page