top of page
  • Writer's pictureAles de paper

Blackout Poetry


Ja fa uns anys, una amiga em va descobrir la tècnica Blackout Poetry i des de llavors que n’estic meravellada.


 

Segons el seu creador, Austin Kleon, la tècnica Blackout poetry consisteix a deixar visibles algunes de les paraules d’un text per crear un poema, mentre que les altres queden ocultes. 


En una de les escoles on vaig fer les pràctiques del grau, vaig dur a terme una unitat didàctica sobre poesia. I com no podia ser d’una altra manera, vaig proposar als infants que creessin algun poema a l’estil blackout. Els resultats van ser impressionants! Van crear poemes molt enginyosos. Cal dir que no va ser una tasca fàcil, a vegades costava trobar alguna paraula que encaixes amb el poema o que tingués concordança amb la persona i el nombre. Però això, només demostra que, a més de ser una activitat ben creativa també permet treballar continguts lingüístics per tal de crear una frase amb sentit. Alguns infants es van animar molt amb l’activitat i en van fer més d’un, també va haver-hi algun animat que va fer un dibuix al full tot acompanyant el poema. Si cerqueu per les xarxes, trobareu mil meravelles emprant aquesta tècnica!


Per fer l’activitat, a l’escola vam agafar llibres vells o vam fotocopiar pàgines d’alguns llibres de la biblioteca. Sempre hi ha algun llibre que has oblidat, que està guardat fent pols, que estàs a punt de llençar... Doncs atura’t, perquè pot tenir una altra vida, pot tornar a ser literatura. 


Sovint, crear un poema des de zero pot ser complicat, és per això que aquesta tècnica pot iniciar a la canalla a descobrir la poesia i a entendre-la. Així doncs, us animo a provar de fer-ho a casa, que ho proposeu al vostre alumnat i que compartiu les vostres creacions!



Ester




44 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page