Guies de lectura coeducativa
- Ales de paper
- Nov 25, 2020
- 2 min de lectura

En un dia com avui, volíem fer una entrada al blog tot remarcant que el 25N no és un dia de celebració, sinó que és un dia reivindicatiu, de lluita.
Una lluita que cal traspassar a l’aula, per poder reflexionar, revisar, conscienciar i coeducar. I que, per descomptat, no només s’ha de visibilitzar un dia a l’any, sinó que ha de ser-hi sempre present.
La literatura té un gran paper a l’aula per tal de poder construir una societat lliure de discriminacions i de qualsevol forma de violència. La lectura ens permet posar-nos a la pell dels altres; escoltar les històries d’aquelles persones que sempre han estat silenciades; descobrir i conèixer tota la diversitat que ens envolta...
La literatura és una eina ben poderosa, per tant, hem de ser conscients de quin tipus de literatura oferim als infants. Cal posar-nos les ulleres liles, com la Carlota, per observar la nostra biblioteca escolar i revisar-la i modificar-la de manera freqüent.
És per això que des d’Ales de Paper us volíem recomanar un grapat de guies de lectura per a coeducar. De ben segur que trobareu lectures i reflexions ben interessants que podeu compartir a l’aula!
- Explica’m un conte. Coeducar en la petita infància a través dels contes. Coeducacció i Ajuntament de Barcelona.
- La mochila violeta. Guía de lectura infantil y juvenil no sexista y coeducativa. Diputació de Granada.
- Guia de contes i literatura no sexista. Ajuntament de Cornellà de Llobregat.
- Guia de contes i novel·les per la igualtat de gènere i la violència zero (de 3 a 18 anys). Fundesplai.
- Noies i nois, tants a tants. Rosa Sensat.
- Coeducación a través de la lectura. Cabildo de Tenerife.
- Hi havia una vegada... Contes coeducatius. Ajuntament de Manresa.
Ester Sisó Casabón
Comments