top of page
  • Writer's pictureAles de paper

Constel·lació literària- Hiverns

Ara que arriba el fred, hem preparat una constel·lació literària plena de llibres que passen a l'hivern, i on, d'alguna manera o altra, aquesta estació influencia les històries que viuen els personatges.



📚Els llibres d’aquesta constel·lació són....


Hilo sin fin, de Mac Barnett.

L'Anabel troba en una capsa màgica un fil de llana sense fi, i amb els seus colors transformarà el seu poble gris i trist, i s'enfrontarà al malvat arxiduc...








L'illa de l'Abel, de William Steig.

L’Abel és un ratolinet amb molta sort: viu en un entorn civilitzat i amb totes les comoditats, i és feliç amb la seva estimada Amanda. Un dia, una tempesta enorme els sorprèn mentre estan de pícnic. Un vent huracanat se l’endú i l’arrossega fins a un indret desconegut. Una illa remota. Un lloc gegant i ple de perills on haurà de construir vaixells, travessar rius, grimpar pels arbres i buscar menjar per sobreviure.


Perdut a la ciutat, Sidney Smith.

En un dia de neu, un nen salta d'un autobús i camina entre edificis altíssims, parcs i carrers plens de gom a gom. No sabem cap a on es dirigeix ni per què. Caminar sol per la gran ciutat pot ser aterridor si ets petit. A mesura que recorre el barri, el protagonista observa atentament el que l'envolta i es dedica a donar amables consells a un amic que no veiem, però que intuïm. Aquestes recomanacions inclouen algunes precaucions que cal prendre en aquest laberint de carrers i bullici, a més d'indicacions clares sobre quins són els racons on segur que podrà trobar una cara amable, escalfar-se els dies de fred o escoltar música... Quan el nen torna cap a casa -el lloc més segur i tranquil- la història fa un gir i descobrim què era el que estava buscant i no trobava mentre caminava sota la neu.


Tània Claravall, Maria Parr.

La Tània és pèl-roja i té els rínxols d’un lleó. De cognom es diu Claravall, igual que la petita vall on viu, una mica lluny de tot. El que més li agrada fer és baixar amb trineu pel pendent més rost de les muntanyes que envolten la vall, mentre crida ben fort la frase que més la motiva. Una altra cosa que li agrada molt fer és passar temps amb en Gunnvald, un avi de setanta-quatre anys que és el seu millor amic. A Claravall amb prou feines hi ha cap nen de la seva edat, però, encara que n’hi hagués molts, segur que el vell Gunnvald continuaria sent el seu millor amic. La Tània viurà un munt d’aventures; algunes, divertides. Altres, no tant.

Però tu no te’n perdràs cap, oi?


Els bons amics, Francesc Salva.

La història de l'amistat entre aquests quatre personatges: el conillet gris, el cavallet bru, el bé grassó i el cabirol.









📚Altres recomanacions que ens heu fet arribar...


Cors de Gofra, Maria Parr.

Perdut i trobat, Oliver Jeffers.

La balena a l'hivern, Benji Davies.

Contes d'hivern, Isak Dinesen.

Neu, Sam Usher.

L'emperadriu dels eteris, Laura Gallego.

El floc de neu, Benji Davies.

Líneas, Suzy Lee.

Un tresor a la neu, Marie McSwigan.

Contes d'hivern, Jill Barklem.



Moltes gràcies per col·laborar! Ens veiem el mes que ve amb una nova constel·lació!

37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page