top of page
  • Writer's pictureAles de paper

Constel·lació literària- Acompanyem el dol


Avui compartim amb vosaltres la segona constel·lació literària d'Ales de paper, que ha recollit àlbums il·lustrats que ens ajuden a parlar sobre la mort i el dol amb els infants.

També publiquem un recull de les propostes que ens heu fet arribar per les xarxes socials i estem molt agraïdes per la rebuda que ha tingut la constel·lació!



📚Els llibres d’aquesta constel·lació són....


L'illa de l'avi, de Benji Davies

En Leo estima l'avi. I l'avi estima en Leo. I això no canviarà mai. Un llibre preciós i reconfortant que ens mostra com les persones que estimem són sempre a prop, perquè tant se val on siguin.


L'arbre dels records, de Britta Teckentrup

La Guineu havia tingut una vida llarga i feliç, però ara estava cansada. Va mirar el seu bosc estimat una última vegada i va jeure, va respirar profundament i va tancar els ulls per sempre.




No és fàcil, petit esquirol! d'Elisa Ramon

L'esquirol vermell estava trist. Sentia una pena molt fonda perquè la seva mare s'havia mort, i pensava que no tornaria a ser feliç mai més. El seu pare li eixugava les llàgrimes amb tendresa, per consolar-lo.




La gota d'aigua, d'Ines Castel-Branco

Un llibre que parteix de la metàfora intercultural de la gota d'aigua -que finalment es barreja amb el mar sense deixar de ser aigua, però sí perdent la forma de gota- per explicar la mort d'una manera serena i lúcida, que els infants puguin captar fàcilment.



El conill i la moto, de Kate Hoefler

El nostre conill vivia en un camp de blat molt tranquil, i no se n’havia mogut mai –ni un sol cop–, tot i que cada nit somiava que ho feia. El gos, en canvi, s’havia passat mitja vida recorrent el país en moto. Li agradava moltíssim parlar amb el conill i explicar-li històries sobre els llocs on s’havia sentit més viu. Però un mal dia el gos se’n va anar, i no va poder explicar més històries al conill.



📚 El recull de propostes que ens heu fet arribar:


Para siempre, de Camino García

Migrants, de Issa Watanabe

Es así, de Paloma Valdivia

Bona nit, avi! de Roser Bausà

Nana vieja, de Margaret Wild

El pato y la muerte, de Wolf Erlbruch

El cor i la botella, d'Oliver Jeffers


31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page